donderdag, augustus 26, 2010

Frigo

We hadden al een hele tijd in onze kelder een oude kleine koelkast staan. Het was de bedoeling dat die af en toe zou gebruikt worden om wat extra drank te koelen bij speciale gelegenheden zoals verjaardagsfeestjes, barbecues enz. In de praktijk stond die oude koelkast echter heel het jaar op zodat er altijd wel een paar flessen bubbels of witte wijn koud lagen.

Ik heb onlangs eens een week mijn verbruiksmeter aangesloten en als ik die gegevens extrapoleer blijkt die oude koelkast zo'n 500kWh per jaar te verbruiken. Als je dat vergelijkt met een nieuwe koelkast is het verschil in verbruik frappant. Een Siemens KG33VX27 verbruikt bvb slechts 200kWh per jaar en die is dan nog 2 keer zo groot want die bevat een diepriezer met 3 lades.

Een ander opmerkelijk feit is het grote prijsverschil voor eenzelfde toestel bij verschillende winkels. De bovenvermelde Siemens KG33VX27 kost bij de lokale elektrowinkel 650 euro (transport en plaatsing inbegrepen) terwijl die bij ElektroKoopjes.be slechts 400 euro kost. Daar komt nog wel wat bij voor de levering en plaatsing maar voor minder dan 465 euro ben je daar ook gesteld. Da's een verschil van 185 euro!

We hebben uiteindelijk online besteld en gisteren zijn ze de nieuwe koelkast komen plaatsen. ElectroKoopjes.be is alvast een aanrader.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten