maandag, januari 07, 2008

Last.fm vanuit hardware

Als je de Last.fm plug-in installeert dan houden zij in het oog welke muziek je speelt in je favoriete media player op PC. Zelf noemen ze dit scrobblen. Aan de hand van alle beluisterde muziek doen zij dan suggesties om andere groepen of genres te ontdekken.

Aangezien het gaat om namen van liedjes en uitvoerders van muziek die je speelt terwijl je aan je PC zit, geeft dit eigenlijk wel een vertekend beeld van je muziekkeuze. Wat met alle muziek die je beluistert in de wagen? Tijdens het mountainbiken? Onder de douche?

Bij Last.fm beginnen ze zich nu meer en meer op hardware te richten waardoor andere toestellen dan PC's je luistergewoontes kunnen gaan volgen. Het eerste toestel met ingebouwde scrobble ondersteuning is de Squeezebox van Logitech.

Ik ben benieuwd of ze ook iets gaan verzinnen voor toestellen zonder permanente Internetverbinding.

3 opmerkingen:

  1. Spijtig dat ik Last.fm zelf niet gebruik, maar deze feature heeft de open source firmware Rockbox voor mijn iRiver H120 al een tijdje. Nog maar eens het bewijs dat de community meestal korter op de bal speelt dan big companies.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Met een iPod kan je al lang scrobblen hoor. Ik doe het zelf niet, maar heb het steeds moeilijk om die optie weg te clicken.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Inderdaad. Er blijkt zelfs al een FAQ te zijn over scrobbling via de iPod.

    BeantwoordenVerwijderen