zaterdag, november 10, 2007

Crash

Siggi heeft een autoongeval gehad.

Op de Elisabethlaan in Aarschot heeft ze bij het oprijden van het rond punt een gele johnnybak in haar linkerdeur gekregen. We zullen er maar vanuit gaan dat ze in fout is aangezien een auto die al op een rond punt is voorrang heeft op degene die er op gereden komen. Je kan je wel afvragen of de tegenpartij niet sneller reed dan 50 kilometer per uur.

De infrastructuur help ook niet echt om ongevallen te voorkomen want eigenlijk is dat helemaal geen rond punt maar een gewoon kruispunt tussen twee lanen met een hele brede middenberm (Elisabethlaan en Pastoor Dergentlaan) waar men de voorrangsregels heeft aangepast. Je kan perfect rechtdoor rijden zonder aan je stuur te draaien, dus zoveel "rond" is er niet aan dat "rond punt". De plantengroei belemmert dan nog een groot deel van het zicht.

Soit... de feiten zijn wat ze zijn. Gelukkig komt ze er zelf vanaf met alleen maar een whiplash. Al is die "gelukkig" en "alleen maar" met een korreltje zout te nemen. Mijn zus sukkelt al weken met haar (derde) whiplash.

Siggi's tweedehandse Starlet komt er iets minder goed vanaf. De reparatiekosten zijn bijna evenveel als hetgeen we er vijf jaar geleden voor betaald hebben. We zijn daarnet alvast langs geweest in de garage om eens te kijken welke tweedehandsewagens ze beschikbaar hebben. Wordt vervolgd...

2 opmerkingen:

  1. Toen het concept 'rond punt' werd geïntroduceerd in de wegcode, werden de parketten overspoeld met advocaten die argumenteerden dat het punt waarop hun cliënt in de prak werd gereden niet 'rond' was.
    Ondertussen is dat probleem van de baan: een rotonde is gedefiniëerd als zijnde een "weg waarop het verkeer in één richting geschiedt rond een aangelegd middeneiland en gesignaleerd met verkeersborden D5 en waarvan de toegangswegen voorzien zijn van verkeersborden B1 of B5." En dit ongeacht de vorm van het middeneiland.

    Dat gezegd zijnde wens ik je nog veel beterschap toe en hoop ik dat je er niets aan overhoudt.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Siggi's whiplash evolueert gunstig. Hopelijk is ze er binnen een paar dagen volledig vanaf.

    BeantwoordenVerwijderen