zondag, september 16, 2007

De Zoete Inval

Toen de smaragden huwelijksverjaardag van mijn schoonouders in zicht kwam, wilden Siggi en Elfi ze een gastronomisch diner cadeau doen.

Omdat Moeke en Vake liefst hun kleinkinderen in de buurt hebben gingen we op zoek naar een originele formule. Op aanraden van Cedric hebben we Gunther en Liesbeth (van het kokeneten) gevraagd of ze het zagen zitten om een volwaardige gastronomische menu samen te stellen en klaar te maken. Met veel enthousiasme hebben ze de uitdaging aangenomen en gisteren was het dan zover.

Menu

Aperitief: Lauwe Kreeft met Geklaarde Boter en Dille, Tompoes van Erwtenpesto en Bacon, Gedroogde Pruim met Pistachepaté, Kiwi met Forelmousse, Huisgedroogde Tomaten
Baron-Fuenté Rosé Dolores Brut

Paprika–Tomatensoepje met een Eilandje van Avocado, Ijsbergsla, Granny Smith Appelen en Krab

Gegrilde Coquilles Saint-Jacques met Pata Negra Ham, Groene Asperges en Limoenvinaigrette
Mouton Cadet Baron Philippe Rothschild (2005)

Limoensorbet Vergezeld van een Glaasje Gin

Tournedos met Portosaus, in Honing Gegelaceerde Worteltjes en Soesaardappelen
Marqués de Riscal (2002)

Verrassingsbord met zoetjes: Crème Brulée, Frambozenbavarois, Witte Chocomousse op een Spiraal van Pure Chocolade, Tarte Tatin, Braambes, Verse Vijg en Ananaskers
Mont Tauch Muscat de Rivesaltes

Koffie of Thee met Huisgemaakte Pralines en KoekjesHet is een uitermate geslaagde avond geworden. Liesbeth en Gunther hebben getoond wat ze in hun mars hebben. Van harte bedankt.


PS: Als aandachtige lezer heeft u - uiteraard - gemerkt dat er geen foto van het verassingsbord met de desserten is. Dat komt er van als iedereen zich als een gek op de zoetigheden stort.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten