zaterdag, augustus 18, 2007

Bij Mit van de Baron

We zijn gisteren met een aantal buren op stap geweest in het dorp hier. We hebben bijna de hele avond bij Mit van de Baron - ook wel bekend als Zwette Mit - gezeten.

Zelf was ik daar nog nooit geweest maar ik had al wel een aantal verhalen gehoord over dit plaatselijke fenomeen. Mit moet minstens zestig jaar zijn maar kleedt zich nog steeds alsof ze zestien is. Ze is wel de vriendelijkheid zelve en spreekt elke klant steevast aan met schatteke.

Het is een typisch dorpscafé waar de prijslijst nog op één A4 past. Om het leven makkelijk te maken staan er ook maar 2 verschillende bedragen op de prijslijst: één euro en twee euro. Dat telt makkelijk: vijf pintjes is vijf euro. Zo'n vooroorlogse prijzen zorgen trouwens gegarandeerd voor een vol café.

De gemiddelde leeftijd van de gasten lag wel aan de hoge kant. Ik vermoed dat de jeugd van Betekom (en omstreken) niet weet dat een Bacardi Breezer er slechts twee euro kost. Mogelijk heeft de ongelukkige muziekkeuze hier ook wel iets mee te maken.

Op weg naar huis zijn we dan nog in de Kalessa bij de Griek gestopt.

We hebben ons wreed goed geamuseerd, zelfs al heeft er eentje op het laatste moment verstek laten gaan. Je leert je buren nog wat beter kennen en je komt een hoop interessante dingen te weten over wat ze vroeger zoal gedaan hebben: koers gereden, vrije radio's opgestart,... Ook leer je heel wat over het dorp en zijn inwoners: de verzuchtingen van de lokale horeca, de verhuis van de kermis, de dorpskernvernieuwing die al 25 jaar op stapel staat en natuurlijk een hoop roddels ("X zijn vrouw is er vandoor met al het geld").

2 opmerkingen:

  1. Ik heb alleen maar een Mea Culpa hiervoor. De Guy heeft me al een ongelofelijk schuldgevoel aangepraat, de Patrick heeft er nog een schepje boven op gedaan. En nu gooi jij mijn misére zo maar op het internet. Rabauw. Snoodaard. Struikrover.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ach, het feit dat we u om half drie 's nachts uit uwe nest gebeld hebben kon ons leed wel een beetje verzachten ;-)

    BeantwoordenVerwijderen