zaterdag, april 21, 2007

Marathon

Een welgemeende "hoed af" voor mijn kameraad Gunther Smets die vorige zondag (in volle hitte) aan de marathon van Rotterdam heeft deelgenomen.

Door de hitte had de organisatie in de loop van de dag beslist om de marathon af te breken. Of om het met Gunther zijn woorden te zeggen:
Onderweg wel veel kotsende mensen en zelfs een paar gezien die ze moesten reanimeren.
Zelf hield hij het redelijk goed vol:
Op 30km [...] begon [ik] het toen wel goed te voelen maar we zaten met goed groepje en konden het tempo zonder probleem aanhouden.
2km verder begon de mensen langs de kant plotseling te zeggen dat de marathon gecancelled was en dat iedereen moest beginnen wandelen. Dit was verwarrend maar we bleven verder lopen totdat ook een politieagent op fiets naast ons kwam rijden en zeggen dat alles afgelast was en mochten niet meer verder naar het 35K punt maar moesten omdraaien en naar de finish gaan. Sommige mensen werden boos en besloten over de nadars te kruipen en toch verder te gaan maar vond ik toch iets te ver gaan.
Het moet toch nogal sucken als je maanden toeleeft naar je eerste marathon, daar ook volop voor traint, en dan op een paar kilometer van de finish te horen krijgt dat ze de boel afblazen.

Hij is in ieder geval al dichter bij de meet geraakt dan anderen.

Volgende keer beter...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten