zondag, december 10, 2006

O Brother, Where Art Thou?

Na de recente aankoop van 2 laptops ter vervanging van onze vijf jaar oude ALDI bak, bleef er nog één obstakel over dat een nieuw leven als Linux server in de weg stond: onze huidige HP OfficeJet R45 werkt enkel via een parallelle connectie naar een Windows machine. En natuurlijk heeft geen enkele recente laptop nog een parallelle poort.

Na een beetje onderzoek bleek al snel dat een conversiekabel (parallel-USB) al snel 30 euro kost en dat dan waarschijnlijk enkel het printergedeelte van de multifunctional nog werkt. Daarentegen vind je vanaf 60 euro al een nieuwe USB multifunctional (geleverd met 4 nieuwe inktpatronen). Zo'n kabel leek me dus niet zo'n beste investering.

Uiteindelijk heb ik dan maar besloten om voor een dikke 110 euro een gloednieuwe Brother DCP 315CN te bestellen bij Solutions Haacht. De reviews van dat bakje waren zeer positief en aangezien het een netwerkmodel is, is het toch een beetje flexibeler werken.

PS: Fashion Computers in Aarschot, een andere computerwinkel binnen een straal van vijf kilometer, bleek trouwens zomaar eventjes 28 euro duurder dan Solutions in Haacht. Kan tellen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten