zondag, augustus 13, 2006

Grenzen verlegd

Gisteren ben ik voor het eerst sinds lang nog eens in groep gaan mountainbiken.

Zelf ken ik vooral de interessante routes in Betekom, Gelrode, Aarschot en een stukje van Nieuwrode. Het was de bedoeling om eens wat leuke paadjes in Langdorp en de Gijmel op te zoeken en dat lukt altijd het best als je iemand kan volgen die de lokale routes goed kent.

Het is een memorabele rit geworden met een paar persoonlijke records:

  • Mijn totale rijtijd bedroeg 2 uur. Het was de eerste keer dat ik langer dan 2 uur op de fiets zat. Mijn vorige record stond op 1 uur 43 minuten.
  • Mijn gemiddelde hartslag was 167 (!) en het was dan ook niet te verwonderen dat ik slechts 31 minuten binnen mijn hartslagzone (121-158) gereden heb. Van mijn 4 vorige ritten waren er 3 met een gemiddelde hartslag onder de 150 dus zo'n slechte conditie heb ik nu toch ook weer niet. Ik ben dus echt wel diep moeten gaan in deze lange rit. Vooral de Bosberg en het feit dat je bij de start van een beklimming niet weet wat je te wachten staat (zowel qua fysieke inspanning als qua schakelen) hebben me parten gespeeld.
  • Tijdens de rit heb ik 1629 kcal verbruikt. Mijn vorige record stond op 1268 kcal.

Ik heb in ieder geval een hoop interessante routes bijgeleerd, en als ik die een aantal keer doe zal ik de volledige rit beter kunnen doseren en zal dat zich ook wel laten merken in betere hartslagmetingen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten